Seng Stu Kvinders Isla St248;vler Mørkebrun jBaJC1QH

B072BWM4SQ
Seng | Stu Kvinders Isla Støvler Mørkebrun jBaJC1QH
  • læder
  • læder sål
  • shaft måler ca 6 fra arch
  • hæl måler ca 3.25
  • boot åbning måler ca 10,5 rundt
  • nødstedte ankel støvle byder stablet blok hæl og spids tå med skarp forklæde-tå overlay
  • buckled ankel strop side
  • vrist lynlås
Vendersgade 4, 3. sal 1363 København K. +45 5388 1200
af Andrea Conti Damer 0775706 Åbne Sandaler Grå sølvgrå wJjnowN9lH

0 Alternativ køb en måneds gamepass til 59 ;) ...

af Under Armour Jet Lav Artilleri Grøn / Hvid / Udstråle vURfxDZH

0 Men det står umiddelbart ikke rigtig nogen steder i din an ...

nyeste kommenterede
af slothen

Jeg søger Doom 2 i den store boks version i ok stand ...

af Lacoste Mænds Domstol Minimal Afslappet Sko Mode Sneaker Lysegrå awOGXLz

Down and out in Paris and London.. Orwell's første skriv fra ...

af Dansko Kvinders Marcelle Træsko Krikand Olieret VE3DkzmXon

Fedt at du fandt det! ...

af Nike Air Max Hidse Midten Premium Mænds Basketball Sko Hvid / Metallisk Sølv Størrelse 85 SqqXluZEl

10/52 Shantae ½ Genie Hero karakter 8/10 timer: ca. 7t 47m J ...

af Saucony Mænds Opgør 4 Atletik Sko Hvid / Sort XA970kj

Jeg har selv haft lignende problemer med lyden til mit set-u ...

12426
af Nike Free 50 Mænds Løbesko Sneakers HLoSq

Slutningen var noget nær det eneste, jeg syntes var dårligt ...

af Ugg Kvinders Sienna Regn Sko Sort RonvR

glem ikke at man kan få 15 måneders PS plus for 12 måneders ...

Kvinders Adiads Originaler Nmdr1 Sko 7 bMNJgvHB7
medlemmer redaktionen
af barcano

I'm Still Here - Af John Rzeznik Jeg må nok hellere sige at ...

af Ivrige Forsyningsselskaber Mænds Detroit Midten Stål Tå Arbejde Støvle Brindle 12 Ee Os He4RguryQ

Som følge af titlen, vil blog-serien tage udgangspunkt i fem ...

af Gant Damer Amanda Sneaker Hvid klar Hvid R9zpW

Et lille sjovt billede, som jeg snublede over på internettet ...

af Aske Kvinders Link Sneakers Sort / Grå ObdCpA

Jeg synes ganske enkelt der er noget råddent ved den måde sp ...

Porcelænshaven 18A, 2. sal, 2200 Frederiksberg

+4538153599

kp.dbp@cbs.dk

Uenighed – kan opfattes som noget negativt og farligt for effektiv og legitim varetagelse af almennyttig virksomhed, noget der kan føre til handlingslammelse og i sidste instans til alles krig mod alle. Omvendt kan der argumenteres for nytten af kritisk debat mellem forskellige synspunkter og konfliktende interesser. Sådanne udvekslinger kan i sig selv ses som almennyttige – knyttet til et beslægtet begreb, der har en meget mere positiv klang: pluralisme.

Blandt alt det, der ikke er enighed om, og som i en konfliktsky kultur sjældent diskuteres, er der heller ikke enighed om, hvad der skal forstås ved pluralisme. Som ideal om tolerance over for anderledes tænkende har forestillinger om pluralisme historisk eksisteret i flere udformninger. En tidlig britisk variant betegnede et koloniseret samfund, hvor forskellige folkegrupper levede ved siden af hinanden. Amerikanske fortolkninger har givet sig udslag i dyrkelse af det føderale og forskelligartede i modsætning til en centraliseret enhedsstat. Pluralistiske normer kan mere alment vendes imod flertalstyranni og sigte mod at give plads til minoritetsgrupper. I aktuelle diskussioner om multikulturelle værdier i civilsamfundet genfindes denne variant, der i høj grad giver anledning til uenighed af politisk art – især i et etnisk set relativt homogent samfund som det danske.

Pluralisme kan imidlertid også betegne uenighed om virkelighedens beskaffenhed. I givet fald søges ikke efter den altomfattende og indiskutable enighed (monisme) og tænkes heller ikke i gensidigt udelukkende modsætninger (dualisme). Antagelsen er i stedet, at forhold og handlemuligheder i menneskeverdenen kun kan erkendes ved inddragelse af mange forskellige perspektiver.

Den grundlæggende præmis er altså, at folk er forskellige. De både ser og værdsætter noget forskelligt. Det, der opfattes som almennyttigt af den ene, kan ses som egennyttigt af andre. De er uenige og har måske også forskellige interesser. Diskussion mellem repræsentanter for forskellige standpunkter og perspektiver kan så fungere som en kritisk metode til at få sager alsidigt belyst og forstå de bagvedliggende konflikter om spørgsmål, hvor der ikke antages at eksistere ét sandt svar, som man for eksempel ville kunne finde frem til ved hjælp af videnskabelige metoder. Gennem åben og civiliseret uenighed kan der ifølge denne logik søges enighed om, hvad sagens kerne er, eller i det mindste enighed om, hvad der er uenighed om. Og der kan fra sag til sag skabes mulighed for kompromis.

Et kompromis indebærer gensidige indrømmelser mellem stridende parter med henblik på at opnå en aftale om en mindelig løsning i forbindelse med en konkret sag, hvor der er uenighed. Det kan imidlertid også anses for kompromitterende at indgå i kompromiser. Særligt hvor parterne bekender sig til konfliktende ideologier, kan det ses som svigt – der kan være skadelige for ens gode navn og rygte – i forhold til principielle standpunkter.

At kompromittere sig kan endog opfattes som lig med at prostituere sig. Den status får kompromiset i sammenhænge, hvor enhver konflikt opfattes som udtryk for en ideologisk kamp mellem det gode og det onde. Her ses ikke andre muligheder end total konsensus versus total konflikt. I sidste ende antages der kun at være plads til ét synspunkt, som alle må blive enige om. Danmark beskrives ofte som et konsensussøgende samfund. Det kan ses som udtryk for en sådan tendens, at den kommission, som i 1982 udformede en betænkning om fondsvirksomhed, udtrykkeligt undlod at forsyne begrebet om almennytte med en fast og entydig definition – man ville undgå at skabe uenighed. På den anden side kan det også ses som udtryk for en pluralistisk og kompromissøgende tradition, at en officiel kommission vælger at lade et centralt, politisk begreb stå åbent for overvejelser fra sag til sag. Hvilket selvfølgelig forudsætter, at der faktisk føres en løbende, kritisk og uforfærdet diskussion – især hvis der er uenighed om det almene og nyttige.

En risiko ved et konsensussamfund er netop, at man ikke vedligeholder diskussioner af denne art. Den tyske socialpsykolog taler i den forbindelse om tavshedsspiralerdet vil sige emner, der ikke tematiseres i den offentlige debat af frygt for konsekvenserne af uenighed. Andre taler om politisk korrekthed som en slags selvcensur i den offentlige debat. Uden pluralisme – og fordomsfri debat om samme – risikerer vi at påtvinge civilsamfundet ensrettende opfattelser af det almennyttige og det gode liv. Det kan let skabe vold, vrantenhed og civil ulydighed som udtryk for underliggende interessemodsætninger, der holdes nede i overdreven frygt for uenighed.

Se også: Borgerinddragelse og Nike Air Foamposite Pro Herre Basketballsko 624041 Perle Hvid / Sortsand Den Røde Skov / Sort E0G6c1D

CBS Center for Civilsamfundsstudier

Kontaktdetaljer

Footer

Værd at vide

IA Sprog

Vibevej 9-11 2400 København NV
Skechers 23388 Dame Sneakers Sort / Hvid pc6CL
+45 3888 3233 info@iasprog.dk

Åbningstider

Reception/administration er åben: Mandag-torsdag: 9.00 – 21.00 Fredag: 9.00 – 14.15

Telefontider

Mandag-torsdag: 9.30 – 12.00 og 14.00 – 19.30 Fredag: 9.30 – 14.00